دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

باقری کنی: سیاست همسایگی سیاست راهبردی نظام است

سرپرست وزارت خارجه با تاکید بر این که مسیر ما در عرصه‌های مختلف همچنان با قوت ادامه پیدا می‌کند، گفت: سیاست همسایگی یک سیاست مقطعی و تاکتیکی نبوده و سیاست راهبردی نظام است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۰ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 24
کد خبر: ۲۴۲۱۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه در پاسخ به تسنیم گفت: دولت آیت الله رئیسی، دولت مردمی ایران قوی بود. یکی از جلوه‌های قوت ایران، می‌تواند قدرت دیپلماسی کشور باشد. آقای امیرعبداللهیان در طول 2 سال و نیم گذشته که مسئول وزارت امور خارجه بودند، هم فهم درست و دقیقی از مبانی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر نگاه و رهنمودهای حضرت امام و حضرت آقاست، داشتند و این خودش کمک کننده است که انسان در نشیب و فرازهای بین المللی مسیر را گم نکند.

 

سرپرست وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه امیرعبداللهیان مهارت و هوشمندی لازم برای بازیگری و بازیگردانی در میدان دیپلماسی دنیا را داشتند و این را در صحنه‌های مختلف، در دیدارهای گوناگون و در  تحولات متنوعی که در طول این سال‌های گذشته در منطقه و جهان رخ داد به خوبی به اثبات رساندند، افزود: اگر ما می‌خواهیم در مورد میزان موفقیت و کارآمدی مدیریت عالی آقای امیرعبداللهیان در عرصه سیاست خارجی بخواهیم به درک درستی برسیم، لازم نیست خیلی بررسی و تفحص کنیم. 

 

باقری کنی با تاکید بر اقدامات خوب امیرعبداللهیان در موضوع سیاست همسایگی، ادامه داد: شما شرایط ابتدایی که دولت روی کار آمد و آقای امیرعبداللهیان وزارت امور خارجه را عهده دار شدند، کار را مقایسه کنید. زمانی که ایشان مسئولیت وزارت خارجه را به عهده گرفتند رابطه ما برخی از کشورهای منطقه قطع بود. البته آن‌ها قطع کرده بودند. با برخی از کشورها نیز در حال تنش بودیم. اما امروز تنها یک کشور منطقه رابطه‌ای با ما ندارد که دیروز رئیس آن کشور در مسکو ابراز تمایل کرد که می‌خواهد رابطه برقرار شود و دو روز گذشته هم وزیر خارجه خودش را برای ادای احترام به مقام و جایگاه والای دو شخصیت مهم ایران اسلامی به تهران فرستاد.

 

سرپرست وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه نه تنها آقای امیرعبداللهیان یک وزیر خارجه موفق بود و سیاست خارجی موفقی را توانست به منصه ظهور برساند، بلکه تراز کار در عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی را ارتقا داد، گفت: سیاست خارجی نظام بر اساس یک عقلانیت راهبردی ترسیم شده و وزارت خارجه بر اساس آن چارچوبی که ترسیم می‌شود که چارچوب کلی در شورای عالی امنیت ملی و توسط حضرت آقا باید تائید نهایی شود، عمل می‌کند. آن چارچوب مشخص است و با تغییر افراد دچار تحول  و تغییر نخواهد شد. اما نکته مهم این است که افراد هنر، توانایی، هوشمندی، تجربه و بازیگردانی شان می‌تواند متفاوت باشد. اما به این معنی نیست که قطب‌نمای سیاست خارجی کشور دچار تغییر و تحول شود. 

 

باقری کنی در پایان با تاکید بر اینکه حضرت آقا در دیدار دو روز گذشته با رهبران برخی کشورها که به تهران آمده بودند، تصریح کردند که دولت با قوت، صلابت، اقتدار و با مسئولیت کامل همان مسیر را ادامه خواهد داد، گفت: مسیر ما در عرصه‌های مختلف همچنان با قوت ادامه پیدا می‌کند. سیاست همسایگی یک سیاست مقطعی و تاکتیکی نبوده و سیاست راهبردی نظام است. ایده این سیاست برای اولین بار توسط دولت آقای رئیسی ارائه شد ولی حضرت آقا بارها آن را مورد تاکید قرار دادند که این یک سیاست قطعی و راهبردی نظام است و عقلانیت راهبردی این را حکم می‌کند که دستورکار ما در سطح منطقه باید تنش زدایی با همه همسایگان باشد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار